Koronavírus: megkaptuk az elsõ vakcinamintákat

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/40/5140/article_320.jpg
Megosztás/Share

Mára mindenki számára világossá vált, hogy a koronavírus-járvány esetében a vakcina adja a legjobb és legbiztosabb megoldást. Ezért a kormány minden létező erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbb forrásból, a lehető legjobb és legbiztosabb minőségű, legjobb hatékonyságú és leggyorsabban elérhető vakcinát biztosítsuk a magyar emberek számára az életük és egészségük megvédése érdekében – közölte Szijjártó. Mint mondta, csütörtökön megérkezett Oroszországból az ott gyártott oltóanyag mintája. Magyarország egyébként az első olyan európai ország, amely ilyen oltóanyagmintát kap – tette hozzá.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Oroszország, koronavírus elleni oltóanyag, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni vakcina,Megkaptuk az első vakcinamintákat Oroszországból. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Tanulmányozzák a vakcinát

Az orosz oltóanyag-mintából 10 adag érkezett. Ezeket nagyon különleges körülmények között szállították légi úton Magyarországra, folyamatosan -18 Celsius-fokon tartva – ismertette a külügyminiszter. Így szállítják majd a magyar hatósági laboratóriumba is a mintákat, ahol az elkövetkezendő időszakban a magyar szakembereknek lesz lehetőségük arra, hogy tanulmányozzák a koronavírus-vakcinát, és a lehető legmegalapozottabb döntést hozzák az “esetleges felhasználhatóság és esetleges engedélyezés” ügyében.

A vakcina tanúsítását kérték a WHO-tól

Koronavírus: ennyire hatékony a legígéretesebb vakcina – kattintson!

Közben az is kiderült, hogy Oroszország benyújtotta az Egészségügyi Világszervezethez (WHO) a COVID-19 ellen kifejlesztett első vakcinája, a Szputnyik V tanúsítási kérelmét. “A WHO még egyetlen vakcinát sem jelentett be, mert ezt megelőzően minden vakcinának át kell mennie az Emergency Use Listing rendszer értékelésén. Ez egy feltételes a tanúsítvány, amelyet világjárvány idején szoktak kiadni” – ismertette Melita Vujovic, a WHO moszkvai képviselője. “Ilyen tanúsításon az ország összes vakcinájának át kell esnie, Oroszországból a Szputnyik V gyártói már beadták tanúsítási korvényüket a WHO központjának” – mondta.

A szájvíz 30 másodperc alatt megöli a koronavírust laboratóriumi körülmények között – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_megkaptuk_az_elso_vakcinamintakat/20201120103739