Koronavírusos lett Merkely Béla

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/36/5136/article_320.jpg
Megosztás/Share

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, a rektor már korábban karanténba vonult, ugyanis egy közeli hozzátartozójáról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. A napokban pedig már arról számolt be Facebook-posztjában, hogy az ő tesztje is pozitív lett, szerda óta pedig tünetei is vannak.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek, koronavírus SE, koronavírus Merkely BélaKoronavírusos lett Merkely Béla. Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

“Ez nem csupán egy nátha”

A rektor a posztban azt írta, már saját tapasztalatból is állíthatja, hogy a COVID-19 “nem csupán egy nátha, de mégcsak nem is egy influenza, hanem egy sokkal komolyabb fertőző betegség, amely teljes embert kíván a legyőzésére“. Épp ezért mindent meg kell tennünk, hogy elkerüljük a megfertőződést – figyelmeztetett.

“Össze kell fognunk”

A posztban Merkely arra is kitért, hogy nagy szükség van a Semmelweis Egyetem hallgatóira a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. “Mint egy orvos- és egészségtudományi egyetem növendékeit, fel kell készítenünk választott hivatásukra, s mint Semmelweis Polgárok, össze kell fognunk és együtt kell helytállnunk a pandémia leküzdésére” – fejtette ki a rektor.

Hogyan térjünk vissza edzeni, miután kigyógyultunk a koronavírus-fertőzésből? A válaszért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirusos_lett_merkely_bela/20201120100220