Lerohanták a magyarok a webáruházakat ma reggel: mutatjuk, mit vettek a legtöbben

https://cdn.penzcentrum.hu/upload/cimlapimg/T/ticket-20201120.jpg
Megosztás/Share

Az egyik legnagyobb hazai online piactér Black Friday-ának első órájában több mint 53 ezer rendelést fogadott, amelyek összértéke mintegy másfélmilliárd forintot tett ki. Reggel nyolcig akciós árú fél disznót még senki rendelt, de egy tízmilliós autó azonban már elkelt.

Néhány perccel reggel 7 után kezdődött az eMAG 2020. november 20-i Black Friday-akciója. Az első órában több mint 600 ezer látogatást generált a webáruház, a legforgalmasabb reggeli időpontban csaknem 200 ezren böngészték egyszerre az oldalt. Reggel 8 órakor a legnagyobb összegű rendelések Budapestről (~1,1 millió forint), Dunakesziről (~1 millió forint), illetve Sopronból (~830 ezer forint) érkeztek.

Idén a járványhelyzet nyomán a háztartási eszközök és tisztítószerek a Black Friday legkeresettebb termékei, ezekre egyetlen óra alatt tízezernél is több rendelést adtak fel. A mobiltelefonok, tabletek, okoseszközök számítanak a második legnépszerűbb kategóriának több ezres eladással, míg a játékok és a baba-mama kategória generálja a harmadik legmagasabb forgalmat.

Ugyancsak a pandémia nyomán kiemelkedően népszerű a bankkártyás fizetés: a rendelések közel 44 százalékának ellenértékét így rendezték az első órában. A vásárlók közel 80 százaléka mobil alkalmazásból válogat, mert azon keresztül a leggyorsabb és legegyszerűbb a rendelés. Kimagasló, 85 százalékos a futárszolgálattal való kiszállítás aránya az első óra számai alapján, míg easybox csomagautomatába vagy bolti átvétellel csupán az online vásárlók maradék 15 százaléka kérte a fekete pénteki rendelését.

Azt tapasztaljuk, hogy a vásárlók jelentős része a pandémia nyomán bevezetett korlátozások kapcsán eszközölt megtakarításait otthoni szórakoztató, kényelmi és háztartási eszközök vásárlásra fordítja. A kártyás fizetés magas aránya pedig azt mutatja, hogy a tavasz óta az online vásárlásban is rutint szereztek

– mondta Várkonyi Balázs, az eMAG ügyvezető igazgatója.

A Black Friday-es rendelések teljesítését idén december negyedikéig vállalja a cég, a rendelések 70 százaléka várhatóan 5 napon belül eljut majd a vásárlókhoz. Idén először a megrendelt termékeket személyesen is át lehet venni a vállalat két budapesti, illetve pécsi üzletében, amelyekben a járványhelyzet miatt fokozott biztonsági intézkedésekkel óvják mind a vásárlók, mind a személyzet egészségét.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/lerohantak-a-magyarok-a-webaruhazakat-ma-reggel-mutatjuk-mit-vettek-a-legtobben.1106290.html