Megnyithatja a parkolóházakat a kormány az ingyenes parkoláshoz

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=bb58b76e-cd33-4426-b171-e0fe1ee4e1fe
Megosztás/Share

Hétvégén jöhet a rendelet.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Megnyithatja a parkolóházakat a kormány az ingyenes parkolás segítése érdekében – értesült az Origo. A lap azt írja, a hétvégén várható az ezzel kapcsolatos rendelet. Az nem derül ki, hogy az intézkedés tartalmaz-e ellenszolgáltatást a parkolóházak tulajdonosai számára.

Az ingyenes parkolást a járvány elleni védekezésként vezették be, a kormány a tömegközlekedés elkerülését kívánta ezzel segíteni. Az intézkedés azonban többfelé okoz részben dugót a megnövekedett gépkocshasználat miatt, és kényelmetlenséget, hogy a lakók nem tudnak parkolni otthonuk közelében az “idegen” autóktól.

Győr elsőként kezdte szűkíteni a parkolás lehetőségét, a megadott idősávon kívül bírsággal sújtják a belvárosban parkoló autókat, ha nincs bérletük. Ugyanezt budapesti kerületek is fontolóra vették.

Az állami intézményeket és a plázákat már korábban kérte Karácsony Gergely főpolgármester, hogy nyissák meg garázsaikat.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20201120_Megnyithatja_a_parkolohazakat_a_kormany_az_ingyenes_parkolashoz#rss