Megszólalt a koronavírusosokat leprásozó fideszes polgármester

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=4905bfbd-babf-42cf-aa65-bbf09a3c9d3f
Megosztás/Share

Babák Mihály szerint nem volt korrekt, hogy a beszélgetésből kiragadtak egy mondatot.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Megszólalt Babák Mihály szarvasi polgármester azzal kapcsolatban, hogy korábban a leprásokhoz hasonlította a koronavírusos betegeket. A Szarvas TV-nek egészen pontosan azt mondta,

hogyha kiderül, hogy valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor úgy kell kezelni, mint a leprást! Bocsássanak meg a kifejezésért…

A fideszes politikus az ATV-nek most azt írta, hogy egy a vírusveszéllyel kapcsolatos beszélgetésből kiragadni valamit lehet, de nem korrekt.

Babák szerint a házi karanténban lévő beteg veszélyben van, a családtagjai is veszélyben vannak, ha nem kellően körültekintőek. “A házi karanténban való viselkedés, gondozás, különös, nem megszokott magatartást kíván meg mindenkitől.” Úgy gondolja, ezeket fel is sorolta a beszélgetésben, mint a fertőtlenítés, gondoskodás, védőeszközök, mosás stb. Ezekkel akarta felhívni a figyelmet arra, hogy még hiányosságok vannak és eredményesebbek lehetnének a védekezésben.

A polgármester szerint egyébként megértették szarvasiak, hogy a házi karantén olyan, mint egy kórházi járványosztály kórterme lenne, és komolyan veszik a veszélyt.

Nem először tesz meredek kijelentést a Babák Mihály. Az október 22-i testületi ülésen a helyi pedagógusokat méltatta, és közben arra is kitért, hogy véleménye szerint a neveléshez olykor hozzátartozik a fizikai bántalmazás is, ő is kapott a tanáraitól gyerekként.

A polgármester korábban, szintén egy önkormányzati ülésen arra a kérésre, hogy hajoljon közelebb egy mikrofonhoz azt mondta, „nem rakom a számba, ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom”. Az eset után bocsánatot kért.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201120_lepra_koronavirus_babak_mihaly#rss