Nem konténer-hullaház, hanem egy óriási koronavírus-tesztelő központ épül a Jahn Ferenc kórház udvarán

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=5b1dfc7f-98a2-4326-9a3b-947e21de04e9
Megosztás/Share

A kórház udvarára telepített konténerekbe több folyamatot is kihelyeztek, többek között ott adminisztrálják és tárolják a mintákat.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Egy olvasónk jelezte, hogy egy konténer-komplexum épül a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet kertjében és attól tart, hogy a kórházban elhunytak holttestét fogják benne tárolni. Megkerestük a kórházat ezzel kapcsolatos kérdéseinkkel, de ők cáfolták, hogy ilyen konténerek lennének a kórház területén.

A kórházunkban elhunyt betegektől méltó körülmények között, a vonatkozó egészségügyi protokollok legteljesebb betartásával búcsúzunk el és adjuk át őket a temetkezési szolgáltatóknak.

Arról is tájékoztattak minket, hogy a kórház központi, Köves utcai telephelyén egy konténer szolgálja a sürgősségi osztályra érkező betegek előszűrését, egy pedig a betegeknek küldött csomagok leadását, átvételét és fertőtlenítését.

Ugyanakkor felújítási munkák is zajlanak az intézményben és a kivitelező cégek szintén telepítettek konténereket.

Ezt a képet küldte olvasónk:

© Olvasói fotó

Mindezeken túl azt is elmondták, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) több konténerben laboratóriumokat épített ki, ahol koronavírus-teszteket fognak vizsgálni.

A 444.hu most megtudta, hogy nem is akármilyen labort építenek, mert

ez lesz Magyarország legnagyobb kapacitású koronavírus-tesztelő PCR központja.

Az OVSZ a lapnak azt is hozzátette, hogy a vizsgálatok növelése érdekében néhány folyamatot a konténerekbe telepítettek ki, ahol a hűtést igénylő teszteket, általános fogyóanyagokat, fertőtlenítő eszközöket, valamint szakmai anyagokat tárolják. Emellett ott történik a minták adminisztrálása és előkészítése, de öltözők és pihenőhelyek is vannak bennük.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201120_kontener_koronavirus_tesztelo_kozpont_Jahn_Ferenc_korhaz#rss