Nem mobil hullaházakat telepítenek a Jahn Ferenc kórház kertjébe, hanem az ország legnagyobb, 0-24 órás koronavírus-tesztelő központja épül ott

Megosztás/Share

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.

Megveszem

Több olvasónk is ijedt, fotókkal illusztrált levélben számolt be arról, hogy valami furcsa komplexum épül az ország egyik legnagyobb covid-kórháza, a dél-pesti Jahn Ferenc kertjében. A hűtőkonténereket látva ugyanis volt, aki attól tartott, hogy a kórház már nem bír a sok halottal és őket fogják itt elhelyezni.

A helyszínre kimotorozva megbizonyosodhattam róla, hogy tényleg folyik az építkezés: a jó pár fehér hűtőkonténer mellett több, ablakokkal is ellátott könnyűszerkezetes felvonulási épület is készül. 

Az kapásból életszerűtlennek tűnt, hogy az építkezésnek bármi köze legyen holttestekhez, hiszen az új konténertelep a kórház leginkább forgalmas, szem előtt lévő részén, a főbejárattól 100 méterre, a Vérellátó épülete és a mentős főbejárat között nő ki a földből.

Az Országos Vérellátó Szolgálattól később megtudtam, mi is készül itt. 

Ez lesz itt “Magyarország legnagyobb kapacitású koronavírus-tesztelő PCR központja.”

A központ létrehozására október 20-án kapták meg az engedélyt a Fővárosi Kormányhivataltól. 

És hogy mire valók az OVSZ-épület melletti kertrészbe telepített konténerek és épületecskék? 

“A vizsgálatok számának növelése érdekében bizonyos folyamatokat az ideiglenes jelleggel kihelyezett konténerekbe telepítettünk át, így épült ki a „konténerváros”, amelyekben hűtést igénylő teszteket, általános fogyóanyagokat, fertőtlenítő eszközöket,valamint szakmai anyagokat tárolunk, de ezekben történik a beérkezett minták adminisztrálása és előkészítése is a vizsgálatokhoz, továbbá öltőzők és a dolgozóknak pihenőhelyek is találhatóak bennük”

– írta kérdésemre az OVSZ.

Azt is elmesélték, hogy a  legérzékenyebb berendezések, vagyis a mintaelőkészítő és -kivizsgáló automaták, a vérellátó épületében találhatók.  A komplexum napi 24 órában üzemel és “gyakorlatilag az egész ország területéről fogadhat mintákat, biztosítva ezzel a koronavírus-fertőzés gyanús emberek lehető legrövidebb időn belüli kivizsgálását.”

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó… és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/11/20/nem-mobil-hullahazakat-telepitenek-a-jahn-ferenc-korhaz-kertjebe-hanem-az-orszag-legnagyobb-0-24-oras-koronavirus-tesztelo-kozpontja-epul-ott