Orbán: Magyarország felvett 800-900 milliárd forintnyi hitelt több tíz évre

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/11/dszzs20181207016-2-e1605855945740-1024x577.jpg
Megosztás/Share

Cikkünket frissítjük.

Soros György fenyegeti Magyarországot és Lengyelországot

-ezzel kezdte péntek reggeli interjúját Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. Orbán hosszan beszélt az unióban kialakult helyzetről és a magyar kormány vétójáról. És Soros Györgyről.

“Itt az történt, hogy Soros egy nagy írást tett közzé, hogy mit kell csinálni, és utasításokat adott brüsszeli bürokratáknak” – ezt annak kapcsán mondta Orbán, hogy Soros egy hosszú véleménycikket publikált arról, hogy Magyarország és Lengyelország blokkolták a 2021–2027-es EU-költségvetést, a pandémia utáni újjáépítési alap elfogadását, mivel nem értenek egyet azzal, hogy a támogatások felhasználását a jogállamisági alapok betartásához kösse az unió.

Ez a fal, ameddig elment Orbán

Csődöt mondott az unió megoldása a kezelhetetlen politikai konfliktusokra, a magyar miniszterelnök pedig sokak jóindulatát veszítheti el a vétójával.

A magyar kormányfő leszögezte: az, hogy “viták vannak, és azokat rendezni kell, az az unió természetes állapota.” Szerinte az nem igaz, hogy Magyarország nem akar segíteni a nehezebb helyzetbe került déli államoknak. Akik ezt mondják, szerinte azok Soros György “emberei”. Orbán szerint “ma a világ legkorruptabb embere Soros György, ő nagyon sok embert fizet. Akik most zsarolni akarják Magyarországot, azok mind Soros György által korrumpált politikusok.”

Orbán leszögezte: a tárgyalásokat folytatni kell, a végén meg kell állapodni, de a “végén meg fogunk egyezni.”

Engem megérint az, hogy gátlástalanul lehet Magyarország hazudozni, elért egy olyan szintet, amit még én sem láttam.

Soros Györgyről továbbá azt mondta: “hihetetlen, hogy egy ilyen gátlástalan ember miket mond Magyarországról.” Hozzátette: most az a kísérlet zajlik, hogy Magyarországnak be kelljen fogadnia a migránsokat, ezt pedig egyszerű többségi szavazással akarják ránk rákényszeríteni – ez a mostani politikai vita tétje szerinte.

Ez áll a sok blabla mögött: hogy lehet rákényszeríteni minket arra, amit nem akarunk. Nem arról van, hogy nem akarunk a szegény tagállamoknak pénzt adni. Ennek a vitának nincs köze a pénzhez. Mi hitelt veszünk fel közösen, és ha egy ország bebukik, akkor nekünk kell visszafizetni a hitelt. Ez nem fáklyás menet.

Orbán Viktor elmondta: Magyarország a közelmúltban felvett egy 2,5 milliárdos euróhitelt.

800-900 milliárdnyi forint felét tíz évre, felét harminc évre vettük fel.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/belfold/2020/11/20/orban-soros-gyorgy-hitel-eu/