Bekékült a Szabadságszobor (fotó)

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=f68e093d-582b-48f7-adee-9a22e4da3df0
Megosztás/Share

Kékbe borult az ország pénteken, a Gyermekek Világnapján.

A Gyermekjogok Világnapján az UNICEF Magyarország felhívására naplemente után kékbe borult számos ikonikus épület a fővárosban és más településeken is. A díszkivilágítás a 31 éve elfogadott Gyermekjogi Egyezményre hívja fel a figyelmet, valamint idén arra is, hogy minden évben közel egymilliárd gyermek válik bántalmazás áldozatává.

A járvány hatására a bántalmazás veszélye 2020-ban tovább nőtt. Az UNICEF Magyarország a világnaphoz közeledve indította el Ismerd fel és tegyél ellene című gyermekbántalmazás elleni kampányát, hogy ezzel is hangsúlyozza: a gyermekek védelme a társadalom közös felelőssége.

Kék színében tündökölt a Szabadság-szobor, díszkivilágítást kapott az egy éves Puskás Aréna, a Duna Aréna, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egy-egy épülete, a Fővárosi Állat- és Növénykert Biodómja és főkapuja, a Müpa, a Margitszigeti Víztorony, az MMA Kutatóintézete, a Four Seasons Hotel Gresham Palace és a Hotel Clark Budapest.

Biatorbágyon a Tópark Iroda- és Lakópark, Debrecenben a Nagyerdei Víztorony és a Nagyerdei Stadion, Miskolcon az Avasi Kilátó, Szegeden az Art Hotel Szeged, Gyulán az Almásy-kastély, Székesfehérváron a MOL Aréna Sóstó, Tatán a Fellner Jakab Kilátó, Jászboldogházán az iskola, az óvoda és az önkormányzat, Orosházán a Petőfi Művelődési Központ és Polgármesteri Hivatal világított minden gyerekért.

Az unicef.hu/bantalmazas oldalon minden regisztráló ingyenesen hozzájut az UNICEF Magyarország bántalmazás elleni mesterkurzusához és gyermekvédelmi kisokosához, amelyek hasznos tanácsokkal szolgálnak az erőszak megelőzése és kezelése érdekében. Az UNICEF Magyarország arra kér mindenkit, hogy hívja a 136 66-os adományvonalat. Minden hívás vagy sms 500 forinttal támogatja az UNICEF gyermekbántalmazás elleni küzdelmét.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201121_Bekekult_a_Szabadsagszobor_foto#rss