Egymillió tablettát kaptunk Japánból a koronavírus ellen

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=ba17052b-d9d8-4b92-9488-ac92908ef936
Megosztás/Share

Egymillió darab favipiravir tabletta Magyarországra érkezéséről számolt be a külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint ez elsősorban a kórházban ápolt, de még nem súlyos állapotú betegek számára jó hír.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett szombaton Magyarországra, ezúttal Japánból, ez segíti a koronavírus miatt kórházban ápolt betegeket abban, hogy minél előbb meggyógyuljanak és elkerülhessék a tüneteik súlyosabbá válását – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videójában.

Szijjártó Péter szerint a hatóanyag elsősorban azoknak a betegeknek fontos, akiknek már tüneteik vannak és kórházban ápolják őket, a tablettával ugyanis megelőzhető a tünetek súlyosabbá válása. A külügyminiszter fontosnak tartja, hogy a gyógyszerből folyamatos ellátás és utánpótlás legyen. Ez az ellátás és utánpótlás keletről érkezik – emelte ki.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201121_Egymillio_tablettat_kaptunk_Japanbol_a_koronavirus_ellen#rss