Fekete ruhás biztonsági őrök fogadták az SZFE diákját a bejáratnál

Megosztás/Share

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.

Megveszem

Miután a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói kénytelenek voltak elhagyni az épületet a járványügyi korlátozások miatt, megegyeztek, hogy egyikük mindennap feltesz egy piros-fehér szalagot a bejáratnál levő oszlopra. Ez így megy másfél hete: a szalagot nap mint nap eltávolítják az egyetem munkatársai, aztán a diákok újra kirakják. 

Legutóbb a portás kérte az egyik hallgatót, hogy ne tegye ki a szalagot, különben muszáj szólnia a biztonsági őröknek, majd meg is jelent két fekete ruhás férfi. „Mellőzzük már az ilyesfajta megnyilvánulásokat, jó?” – hallatszik a diák által készített videón, amit a hvg.hu tett közzé

Amikor visszakérdezett, hogy törvényellenes-e, amit csinál, az egyik őr azt kérdezte: „Ön miért zár le egy ilyen területet? Mi jogon teszi ki a szalagot?” A diák azt válaszolta, hogy az egyetemre jár, mire az őr azzal reagált, hogy csak járt, mert online oktatás van.

Az egyetemfoglalás 70 napig tartott

Fotó: hvg.hu

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó… és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/11/21/fekete-ruhas-biztonsagi-orok-fogadtak-az-szfe-diakjat-a-bejaratnal