Kínában letesztelnek hárommillió embert, mert találtak 33 fertőzöttet

Megosztás/Share

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.

Megveszem

Csütörtökön 17, pénteken 16 tünetet produkáló koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Kínában. Azok közül, akik nem külföldről hozták be a vírust, öten Tiencsinben, ketten Sanghajban élnek. 

A hatóságok úgy döntöttek, háromnapos, átfogó szűrőporgramot indítanak Tiencsinben, közel hárommillió ember bevonásával, írja a Reuters

Ez a város lakosságának nagyjából 20 százaléka. Közel kétezer embert már karanténba helyeztek, és van, ahol lezárást is bevezettek. Két nap alatt 32 tünetmentes fertőzöttet is regisztráltak.

Fertőtlenítés egy tiencsini középiskolában, még júliusbanFotó: Li Ran/XINHUA via AFP

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó… és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/11/21/kinaban-letesztelnek-harommillio-embert-mert-talaltak-33-fertozottet