Kormányszóvivő: Kutyát igen, nyulat nem lehet sétáltatni este 8 után

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=ba60215c-1bd3-4d1d-91a6-26924ee6dfab
Megosztás/Share

A szolgáltatónál tudják igényelni az egy hónapos ingyen internetet a diákok és a tanárok.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A járványügyi korlátozásokkal kapcsolatos kérdésekre válaszolt Szentkirályi Alexandra a Kormányinfó Pluszban.

A kormányszóvivő a Facebookon közzétett videójában többek között elmondta, hogy mely diákok vagy hallgatók jogosultak arra, hogy a kollégiumban maradjanak.

Szentkirályi közölte, hogy a sajátos nevelési igényű tanulók mellett az éppen érettségizők, vagy a határon túli és külföldi diákok is jogosultak erre, illetve azok ,akik hatósági házi karanténban vannak a kollégiumban, az egyes esetekről viszont az iskolaigazgatók és a rektorok döntethetnek.

A kormányszóvívő egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kormány által a digitális munkarendben résztvevő diákoknak és tanároknak egy hónapra biztosított ingyen internet decemberi hónapra lesz érvényes és a szolgáltatótól kell igényelni, függetlenül attól, hogy milyen formában történik a fizetés. A kedvezmény az új és a már meglévő előfizetésekre is érvényes.

Szentkirályi azt is közölte, hogy abban az esetben, ha a a koronavírus-fertőzés miatt bezár az óvoda, a szülőknek az intézményvezetőnél vagy az önkormányzatnál kell érdeklődniük arról, hogy hol tudnak gondoskodni a gyermekükről, ha nekik dolgozniuk kell.

A kormányszóvivőt megkérdezték, hogy nyulat lehet-e sétáltatni a kijárási tilalom alatt. Erre válaszolva Szentkirályi elmondta, hogy “csak a kutyasétáltatás ad felmentést a kijárási tilalom szabálya alól”. A kormányszóvivő ezt azzal indikolta hogy a kutyáknak nagyobb a mozgásigénye, és az egészségügyi szükségleteik miatt is muszáj kivinni őket a szabadba.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201121_Szentkiralyi_Alexandra_Kormanyszovivo#rss