Legyen bűncselekmény a jogosítvány nélküli vezetés – javasolja az országgyűlési képviselő

Megosztás/Share

A közelmúlt halálos baleseteinek egy részét jogosítvány nélkül vezető sofőrök okozták. Elég csak a 21-es úton történt, két idős ember halálával járó balesetre vagy a Károly körúti, két fiatal életét követelő balesetre gondolni.

Molnár Zsolt, szocialista országgyűlési képviselő Budapesten, az Astoriánál tartott, az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, elfogadhatatlan, hogy rendszeresen előfordulnak olyan balesetek, amelyet jogosítvánnyal nem rendelkező, vagy a járművezetéstől kifejezetten eltiltott emberek okoznak.

Hozzátette: azért kezdeményezte az engedély nélküli járművezetés bűncselekménnyé nyilvánítását november elején, hogy nagyobb legyen a visszatartó erő.

Jelenleg a szabálysértési bírság kifizetésével mentesülnek a következmények alól azok, akik jogosítvány nélkül vezetnek – részletezte.

Molnár Zsolt azt kérte a parlamenti képviselőktől, hogy a politikai vitákat félre téve, az emberéletek, a családok védelme érdekében, támogassák a törvényjavaslat elfogadását.

Újabban több esetben előfordult az is, hogy a kijárási tilalom megszegőinek sem volt érvényes papírjuk.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/belfold/2020/11/21/legyen_buncselekmeny_a_jogositvany_nelkuli_vezetes_-_javasolja_az_orszaggyulesi_kepviselo/