Műgyepet raktak le a Városligetben

Megosztás/Share

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.

Megveszem

Már nem is próbálkoznak igazi gyeppel egy most épülő városligeti kutyás parkban, műgyepszőnyeget raktak le néhány dombra, írja a 24.hu. A Városliget Zrt. szerint azért van erre szükség, mert egy másik „kutyás élményparknál” kiderült: napi 7-800 kutya hamar kikoptatja a gyepet. 

Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze szerint ebből is látszik, hogy rossz koncepcióval fejlesztik a Városligetet, túl sok kutyást vonzanak oda, és eleve az egész park túlhasznált. Ezért javasolták Tarlós István idején is, hogy bizonyos funkciókat inkább telepítsenek máshová. A mostani fejlesztés következménye, hogy egy-egy terület gyorsabban romlik. 

A műgyep 400 négyzetmétert foglal el az 5500 négyzetméteresre tervezett kutyás parkban. „Olyan helyre telepítenek műgyepet, ami korábban zöldfelület volt. Ha ez a zöldfejlesztés, akkor köszönjük, nem kérünk belőle” – mondta Bardóczi. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó… és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/11/21/mugyepet-raktak-le-a-varosligetben