Szlovénia meghosszabbította a járvány megfékezését célzó intézkedéseket

https://kep.index.hu/1/0/3545/35453/354534/35453413_2712061_1ec2a1b4c6a647c1009933c9e895b489_wm.jpg
Megosztás/Share

A szlovén kormány szombaton egy héttel meghosszabbította a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló intézkedéseket – jelentette a közszolgálati televízió.

Az országban szinte teljesen leállt az élet. Minden összejövetel tilos.

Éjszakai kijárási és napközbeni lakhelyelhagyási tilalom van érvényben, és továbbra is kötelező a maszk viselése mindenütt. Zárva tartanak az óvodák és az oktatási intézmények, a tanítás távoktatás formájában folyik. Leállt a közösségi közlekedés, valamint bezárt minden üzlet az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a bankok és a posták kivételével.

Leállt a tömegközlekedés, sok üzlet bezárt Szlovéniában

Se éjjel, se nappal nem szabad császkálni, a buli is tilos.

A szlovén kormány a járványügyi adatok tükrében hetente vizsgálja felül az intézkedéseket, és dönt enyhítésükről vagy meghosszabbításukról.   

A kabinet szerint

a járvány második hulláma már tetőzött Szlovéniában,

és mérsékelt derűlátásának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy hamarosan csökkenhet a kórházi kezelésre szoruló és a járvány következtében elhunyt betegek száma. Ez lehetővé tenné azt, hogy december utolsó előtti hetében már enyhíteni tudjanak a korlátozásokon – hangoztatták.

Koronavírus a szomszédos országokban: egyre rosszabb a helyzet Szlovéniában, Szlovákiában és Romániában

Összefoglaló szerdai jelentések alapján.

Janez Janša kormányfő péntek este a Twitter-oldalán közölte: az illetékes minisztériumok feladatul kapták, hogy legkésőbb december 5-éig készüljenek elő a lakosság önkéntes, tömeges antitesttesztelésére, hogy kiszűrjék azokat a tünetmentes vírushordozókat, akik nem is sejtik, hogy fertőzöttek lehetnek.
   

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/kulfold/2020/11/21/szlovenia_koronavirus_korlatozasok/