A II. kerületi önkormányzat új munkákat talált a parkolóőröknek

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=05366ff5-92de-4003-8530-99985fa71888
Megosztás/Share

Maszkot oszt a parkolóőrök egy része a II. kerületben, segítenek a városrendészeknek, figyelnek a közterületi problémákra. A kerület kirúgni senkit nem szeretne.

„Mikulás csomag” helyett maszkot adnak a parkolóőrök – jelentette be a Facebookon Őrsi Gergely II. kerületi polgármester.

„Hétfőtől több, közterületen dolgozó parkolóőr kollégánknál is lesz maszk, így ha elszakadt vagy összekoszolódott az öné, tőlük bátran kérhet, segíteni fognak” – írja a polgármester. A maszkosztó parkolóőrök külön, maszkot ábrázoló mellényt fognak viselni.

„A II. kerület önkormányzata a jelenlegi helyzetben is igyekszik valamennyi dolgozóját megőrizni, nem bocsátunk el senkit a járvány miatt. Parkolóőreink segítenek városrendészeinknek a gyalogosbiztonságot veszélyeztető szabálytalankodókkal szemben, és jelentik a közterületi problémákat” – írja Őrsi Gergely arról, mit csinálnak a munka nélkül maradt parkolóőrök.

A kormány ugyanis a járványhelyzetre hivatkozva az egész országban ingyenessé tette a közterületi parkolást. Ezzel nem mellesleg egyik legfőbb bevételi forrásuktól fosztotta meg az önkormányzatokat. A megnövekedett gépjármű-forgalom várható módon hatalmas dugókat eredményezett elsősorban Budapest belvárosában. Karácsony Gergely főpolgármester felvetése után a kormány ezt orvoslandó ingyenessé tette a parkolóházak esti használatát, illetve megnyitják az állami parkolóhelyeket.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20201122_A_II_keruleti_onkormanyzat_uj_munkakat_talalt_a_parkolooroknek#rss