A koronavírus miatt zárva lévő koncerttermet bérel hajléktalanok számára Hamburg

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=5f1a0c6f-4e41-4254-ba4c-3a2d74c06837
Megosztás/Share

A város vezetése szeretne kapcsolatba kerülni a nehéz sorsú emberekkel, hogy hosszú távon is segíthessen nekik.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Egy járvány miatt amúgy is használaton kívüli koncerttermet bérelt ki a hajléktalanok napi ellátására Hamburg városa. A városvezetés nem csak a gyors segítség lehetőségét látta ebben, hanem az is, hogy könnyebben tudnak tanácsokat adni a bajba került embereknek, akikkel ezáltal közvetlenebb kapcsolatba kerülnek.

Az is fontos számunkra, hogy így megnyílik a lehetőség arra, hogy beszéljünk egymással: bárki, aki eljön melegedni, tanácsot is kaphat, így felvázolhatók új lehetőségek az utcán túl is”

mondta Melanie Leonhard, a város szociális tanácsadója.

Az épület Hamburg központjában van, és akár kétszázan is elférnek benne. Arról egyelőre nincs szó, mi lesz akkor, ha a járvány vége után újra inkább koncerteket rendeznének ott.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20201122_hajlektalanok_hamburg_koronavirus#rss