Az Australian Open szervezői szerint nincs veszélyben a torna

https://kep.index.hu/1/0/3545/35457/354574/35457435_2712381_ec218fe0975c3e1dd86ff33369d9a47b_wm.jpg
Megosztás/Share

Tiley vasárnap azt mondta, mindent megtesznek a torna lebonyolításáért annak ellenére, hogy a versenynek helyet adó Victoria állam vezetése kijelentette, még semmi nem biztos a viadal kapcsán.

Szorosan együttműködünk a kormányzattal, egy olyan terven dolgozunk, amely a játékosoknak, a szurkolóknak, a partnereinknek, a kisegítő személyzetnek is megfelelő lesz, és amelyből a legtöbbet profitálhatja az állam és az ausztrál gazdaság

– fogalmazott a sportvezető. Elmondása szerint folyamatosan tárgyalnak az egészségügyi hatóságokkal a karanténszabályokról, és biztos abban, hogy hamarosan megszületik a végső döntés.

Victoria állam nemrég enyhítette a koronavírus-járvány második hulláma nyomán meghozott szigorú intézkedéseket, Ausztrália pedig sikeresen zárta le határait a külföldi utazók elől.

Az Ausztrál Teniszszövetségtől korábban úgy nyilatkoztak, a játékosok december közepén érkeznének meg a kontinensre, mert így tudják letölteni a 14 napos kötelező karantént azelőtt, hogy a Melbourne-be áthelyezett felevezető versenyeken is el tudjanak indulni.

A célunk, hogy olyan feltételeket teremtsünk, amelyben a játékosok képesek lesznek megfelelően felkészülni és a lehető legjobban teljesíteni egy mindenki számára biztonságos környezetben

– tette hozzá Tiley.

Az Australian Open a tervek szerint január 18-án rajtol, szombaton a Herald Sun című ausztrál napilap arról írt, a pandémia miatt februárra, márciusra vagy áprilisra halasztják a viadalt.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/sport/tenisz/2020/11/22/az_australian_open_szervezoi_szerint_nincs_veszelyben_a_torna/