Kásler Miklós: Rendkívüli idők állnak előttünk

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=9d7347b0-b3fb-4f84-aabb-33b560f5a8f8
Megosztás/Share

Az emberierőforrás-miniszter szerint az egészségügyi dolgozók testesítik meg a magyar állam szellemiségét, ami nem más, mint a kitartás és a fennmaradásért folytatott küzdelem.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Köszönetét (vagyis a lakosság köszönetét) fejezte ki Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter az egészségügyi dolgozóknak Facebook-bejegyzésében: „Teljesítményük előtt pedig a nemzet egy emberként, tisztelettel adózik!”

A miniszter szerint a „modern egészségügyi rendszerek világszerte olyan kihívással szembesülnek napjainkban, amely fennállásuk óta nem volt tapasztalható. A koronavírus-járvány azonban magukat az ellátórendszerek tartóoszlopait jelentő egészségügyi dolgozókat teszi igazán próbára. A legelesettebb honfitársainkért dolgozó orvosok, ápolók, szociális gondozók mind emberfeletti teljesítményükkel tartják fenn a társadalmunk jelenbe, és még inkább a jövőbe vetett hitét.”

A miniszteri székbe az onkológiai intézet éléről került Kásler szerint a „kollégák”, vagyis az egészségügyi dolgozók „testesítik meg az ezeréves magyar állam legdicsőbb eszmeiségét, ami a kitartást és a fennmaradásért folytatott nemes küzdelmet jelenti”.

Kásler azt írta, „orvos-miniszterként” tudja, hogy „a mindennapok rendkívül kimerítő munkáját olyan elhivatottsággal végzik, ami megnyugvást jelent ápoltjaik, betegeik számára is. Egyébként Kásler Miklós nem egészségügyi miniszter, mivel a magyar kormányban olyan nincs, csak a számtalan más terület mellett az egészségügyért is felelős emberierőforrás-miniszter. Ráadásul a járvány kitörése óta a belügyminiszter, vagyis Pintér Sándor is foglalkozik az egészségüggyel kapcsolatos ügyekkel, beleértve a folyamatban lévő átfogó reformot.

„Arra kérem mindannyiukat, hogy őrizzék meg hitüket az előttünk álló rendkívüli időkben” – fordult Kásler az egészségügyi dolgozókhoz.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201122_Kasler_Miklos_Rendkivuli_idok_allnak_elottunk#rss