Vita Németországban a Covid-védőoltásról

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=99c665c2-14a3-4a48-828c-cb59ed75c2dc
Megosztás/Share

Még az egyik ígéretes vakcina gyártójának a fellegvárában sem egyértelmű az oltás megítélése.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Mainz városában fedezte fel egy török házaspár az első hatékony védőoltást a koronavírus ellen. Vajon Mainz polgárai beadatnák maguknak a védőoltást? Ezt kérdezte az utcán sétálgató német polgároktól a közszolgálati Deutsche Welle riportere.

“Hát, én még egy kissé bizonytalan vagyok. Még információkra van szükségem ahhoz, hogy eldöntsem: akarom-e a védőoltást vagy sem” – mondja egy középkorú hölgy, aki fegyelmezett németként siet hozzáfűzni: “ha a kormány alaposan megvizsgálja és ajánlja a védőoltást, akkor természetesen beadatom magamnak”.

Egy fiatalember viszont határozottan nemmel válaszol: “Nincs semmi értelme. Az emberek ugyan azt mondogatják, hogy van, de erről szó sincsen. Itt van a normális influenza elleni védőoltás, melyet az emberek beadatnak maguknak. Aztán mégiscsak sokan megkapják az influenzát az oltás ellenére is. Ezért nem látom semmi értelmét annak, hogy beadassam magamnak a Covid19-oltást. Csak akkor lennék erre hajlandó, ha 100%-os lenne a garancia, de ilyen nincs.”

A Biontech, amely Mainzban működik időközben közölte: 95%-ra emelkedett a védőoltás hatékonysága. Ezért a Pfizer, amely korábban felvásárolta a Biontechet, azzal a kéréssel fordult az amerikai hatóságokhoz, hogy rendkívüli gyorsasággal végezzék el az ellenőrző vizsgálatokat.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/kkv/20201122_Vita_Nemetorszagban_a_Covidvedooltasrol#rss