A COVID-betegeket így vizsgálhatják online

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/88/5888/article_320.jpg
Megosztás/Share

A fertőzött pácienseket távolról is kivizsgálhatják portugál kutatók egy új eljárás segítségével.

A molnupiravir névű antivirális gyógyszer egy friss kutatás szerint meggátolja, hogy a koronavírus-fertőzöttek tovább terjesszék a betegséget, megóvja őket a súlyosabb tünetek kialakulásától, ezáltal elejét veheti a helyi járványgócok kialakulásának. Részletek itt.

A portugáliai Coimbrai Egyetem kutatóinak szoftverével a COVID-19-ben szenvedő pácienseket lehet biztonságos távolságból sztetoszkóppal megvizsgálni. A program lehetővé teszi a távoli kapcsolatot a páciensre helyezett sztetoszkóp és az orvos között. A kapcsolat kábelen vagy bluetooth-on keresztül is megvalósulhat. Az elektromos sztetoszkóp egy okostelefon-alkalmazás révén juttatja el az észlelt szívhangokat és egyéb zörejeket az orvoshoz.

Bárki hozzáférhet ingyen

A fertőzött páciensektől való távolságtartás miatt a doktoroknak el kellett hagyniuk a hagyományos sztetoszkópok használatát, ami megnehezíti a betegek vizsgálatát és egyéb, jóval költségesebb diagnosztikai módszereket, például röntgen- vagy ultrahangvizsgálatot tesz szükségessé. Az egyetem tudományos és technológiai karának szakemberei által kifejlesztett alkalmazást világszerte ingyen hozzáférhetővé teszik az egészségügyben dolgozók számára. A szoftvert pedig közkinccsé teszik, hogy bárki tovább fejleszthesse.

Két rák után a koronavírust is legyőzte a 78 éves Marika néni. A négyszeres nagymama igazi harcos. Ha kíváncsi a történetére, elolvashatja társportálunk, az nlc.hu cikkére kattintva.

 
 

Értékelje a cikket!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Lelkiállapot

Fizikai állapot

Legjobban:
Legrosszabbul:

Napi tipp: Menjünk ki a szabadba! Nemcsak a friss levegő, hanem a napfény miatt is fontos, hogy mindennap legalább egy kis időre kiszabaduljunk a négy fal közül. Szervezetünket úgy tudjuk ugyanis a leghatékonyabban ellátni D-vitaminnal, ha bőrünket rendszeresen érik a nap sugarai. A téli hónapokban ezt fontos táplálékkiegészítőkkel is támogatni.

További cikkek

Kapcsoldó és aktuális cikkek

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/a_covid-betegeket_igy_vizsgalhatjak_online/20201217122900