A szlovák miniszterelnök szerint a gazdasági minisztere egy idióta

Megosztás/Share

Ünnep 444 Körben

Csatlakozom

„Sajnálom, hogy egy idióta a gazdasági miniszterünk, aki nem képes megvásárolni a teszteket, hogy életeket, egészségeket menthessünk, és hogy megvédjük a gazdaságot, hogy visszatérhessenek a gyerekek az iskolába, és megnyithassanak az éttermek. Sajnálom, elnézést. Lehet, hogy rossz kormányfő vagyok, de ezeket a következményeket nem vagyok hajlandó elviselni” – mondta Igor Matovič szlovák miniszterelnök a parameter.sk beszámolója szerint.

Igor MatovičFotó: YVES HERMAN/AFP

A kormányfő korábban többször bírálta Richard Sulíkot, amiért nem biztosította időben a tömeges teszteléshez szükséges antigénteszteket. Most azt mondta, a miniszter „tesz magasról az emberekre, mert neki ők csak számok. Mert spórolunk, ha meghalnak az idős és a beteg emberek. Én már ezt nem tudom elnézni, hányingerem van ettől, és a sírás kerülget”. 

Matovič szeretné, ha Sulík még karácsonyig benyújtaná a lemondását.A miniszterelnök és a miniszter nem ugyanazt a pártot képviselik. Előbbi az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek nevű párt elnöke, utóbbi pedig a Szabadság és Szolidaritás (SaS) pártot vezeti. 

Az Új Szó szerint Sulík így reagált:  

„A kormányfői hivatal betöltése rendkívül erőt próbáló feladat akkor is, ha nem áll fenn ilyen rendkívüli válsághelyzet, amellyel az utóbbi hetekben kell szembenéznünk. Nem veszem magamra Igor Matovič kijelentéseit, mert tisztában vagyok vele, hogy szélsőségesen bonyolult helyzettel kell megbirkóznia, és nem mindennapi felelősség hárul rá. Az SaS párt felelősségteljesen teljesíti a feladatokat, amelyek a hatáskörébe tartoznak, és mindent megtesz azért, hogy a programjából a lehető legtöbbet valósítsa meg az állampolgárok érdekében. Sajnálom, hogy éppen ebben az időszakban vesztegetjük a drága időt, amikor a tetteknek van súlyuk, nem a könnyeknek” 

Richard SulíkFotó: VLADIMIR SIMICEK/AFP

A parameter.sk szerint Sulík első reakciója vehemensebb volt, de azt végül törölte a Facebookról. 

„Az SaS párt nem sírni érkezett a kormányba, hanem keményen dolgozni, hogy a legtöbb programpontját teljesítse. Szlovákiának jelenleg nagyobb problémái vannak, mint Igor Matovič érzelmi állapotának a kezelése.”

2020 rendkívüli év volt. A koronavírus-járvány és a nyomában egyre mélyülő gazdasági válság mindannyiunkat próbára tett, a kormány pedig ezt a súlyos válságot is arra használta, hogy tovább erősítse amúgy is példátlanul túlterjeszkedő hatalmát.

Az olvasóknak köszönhetően a 444 viszont nem csak túlélt, de erősödni is tudott. Öt új munkatárs érkezett, öt új blog, rendszeres podcast adás indult, elkészült a második Makró, új hírleveleink heti és napi rendszerességgel készülnek, és nem mellesleg: nőtt a látogatottságunk is.

Hogy stabil, kiszámítható keretek között tovább működhessen és bővülhessen az újság, 2021-ben új rendszert indítunk. Lesznek exkluzív cikkek, hírlevelek, és sok más előny.

Ünnepi ajánlatunkkal minden fizetős szolgáltatásunkat kipróbálhatod kedvezményes áron.

Csatlakozz, állj mellénk, legyél te is a 444 közösségének tagja és járulj hozzá a szabad magyar sajtó gyarapodásához!

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/12/17/a-szlovak-miniszterelnok-szerint-a-gazdasagi-minisztere-egy-idiota