A Veszprém idegenben ütötte ki a Szegedet a kézibajnokság csúcsrangadóján

https://kep.index.hu/1/0/3582/35825/358254/35825403_2739027_ca6e0ff56410cbd029f676bc0dcdb5fd_wm.jpg
Megosztás/Share

A koronavírus okozta rendkívüli helyzet alaposan rányomta bélyegét a mérkőzésre, mindkét csapaton végigsöpört már a járvány – a vendégeknél például

Ligetvári Patrik és Omar Jahja most is a fertőzéssel küzd,

Rasmus Lauge pedig a Kiel elleni BL-meccsen dőlt ki hosszú időre, így rájuk nem számíthatott a veszprémiek edzője, David Davis. Hazai oldalon is volt két hiányzó, Juan Carlos Pastornak sérülés miatt Luka Stepancic-et és Stefan Sigurmannssont kellett nélkülöznie.

Ráadásul a két együttes 

40 éve tartó rivalizálása során még egyszer sem fordult elő, hogy nézők nélkül, zárt kapuk mögött kellett összecsapniuk egymással.

Bár a találkozót megelőzően a tabella élén 24 ponttal a Veszprém állt, három meccsel kevesebbet játszott a 16 pontos második Szegednél, így a hazaiak egy esetleges győzelemmel vesztett pontok tekintetében utolérhették volna vetélytársukat.

Gyors gólváltással indult a mérkőzés, Manuel Strlek találatára Borut Mackovsek válaszolt. 

A szegediek szlovén balátlövője alaposan bekezdett, csapata következő két gólját is ő szerezte,

ám mindkettő csak az egyenlítésre volt elég. A 8. percben vezetett először a házigazda, ekkor Bánhidi Bence kapott remek passzt, a válogatott beállója pedig nem hibázta el a ziccert, 4–3.

Mackovsekkel érezhetően nem tudtak mit kezdeni a vendégek, 

a 12. percben már ötödik (!) gólját dobta, ráadásul Dean Bombac lapos lövésével 7–4-re módosult az eredmény,

Davis pedig ki is kérte első idejét.

Jó döntésnek bizonyult, a veszprémiek ugyanis egy gólra felzárkóztak, ekkor azonban újra jött egy jó bejátszás Bánhidinek, aki ezúttal sem rontott 8–6.

Ezt követően viszont megtorpantak a szegediek, olyannyira, hogy

a 20. percben már ismét a vendégeknél volt az előny (9–10),

jött is az időkérés Pastortól.

Ez sem segített, a Veszprém Strlek újabb találatának köszönhetően először vezetett kettővel a meccsen, a szegedi támadójáték pedig továbbra is akadozott, sok volt a pontatlanság. Ráadásul hazai szempontból Vlagyimir Cupara is a legrosszabbkor védte az első ziccerét.

A félidő hajrájában próbált zárkózni a Tisza-parti alakulat, igaz ehhez kellett egy kettős emberelőny is, Nikolaj Markussent és Rogerio Morraest küldték ki a játékvezetők két percre – jogosan. Ám a vendégek

kettős emberhátrányban is gólt szereztek, így az egyenlítés nem jött össze a szünetig, félidőben 14–16-ra vezetett a listavezető.

A második játékrész is veszprémi góllal indult, ráadásul Nik Henigmant egy szabálytalanság miatt még ki is szórták két percre. Cupara a túloldalon újabb ziccert fogott, 

egy szerencsés petar nenadics találattal pedig először nőtt négyre, majd Gasper Marguc góljával ötre a  különbség.

Bánhidi törte meg a szegedi gólcsendet a 36. percben (15–19), ám ezt újabb két veszprémi találat követte, Pastor pedig hatgólos hátrányban újra időt kért. Drasztikus változás azonban ezután sem történt, a szegedi védekezés teljesen szétesett, ezt pedig a vendégek rendre gólokkal büntették, negyedórával a vége előtt már nyolccal vezettek (18–26). 

Davis csapata pedig nem akart lassítani, olyannyira nem, hogy az 51. percben Nenadics hetesével már tíz volt közte… (20–30)

A lényegi dolgok ekkora már régen eldőltek, a kérdés csak az maradt, tud-e csökkenteni hátrányán a Szeged a végső dudaszóig.

Nem tudott, sőt, a vége fölényes 36–24-es veszprémi győzelem lett, amellyel a vendégek nagy lépést tettek az alapszakasz megnyerése felé.

Eredmény:

MOL-Pick Szeged–Telekom Veszprém 36–24 (14–16)

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/sport/kezilabda/2020/12/17/magyar_bajnoksag_nb_i_mol_pick_szeged_telekom_veszprem_rangado/