Három év felfüggesztettet kér az ügyészség Fekete-Győr Andrásra

Megosztás/Share

Ünnep 444 Körben

Csatlakozom

Előzetes tárgyalást tartottak Fekete-Győr András büntetőügyében. 

Az ügyészség szeptember végén emelt vádat a Momentum elnöke ellen, mert 2018 decemberében füstgránátot dobott a rendőrökre a túlóratörvény miatt szervezett tüntetésen. 1 év 6 hónap börtönbüntetést kértek Fekete-Győrre, három évre felfüggesztve. 

A Momentum közleménye szerint Fekete-Győr azt mondta a bíróságon, hogy megértette „az Orbán Viktor által tollba mondott vádat”, de semmilyen bűncselekményt nem követett el. A politikus a tünetés utáni napokban elismerte, hogy ő dobta el a füstbombát. Az ügyészség szerint ezzel jogszerű eljárásukban akadályozta a rendőröket. 

A bíróság jövő év elejére tűzte ki az első rendes tárgyalást. 

Fotó: Bankó Gábor

„Fontosnak tartom elismételni, hogy politikusként éppúgy, mint állampolgárként, vállalom a felelősséget minden tettemért. Ahogyan vállaltam az eddigiekben, vállalni fogom a jövőben is. Az Orbán-ügyészség hatóság elleni erőszak vádja nevetséges, szánalmas próbálkozás, egyedül Oroszországban vagy Törökországban nem lenne abszurd. Szinte napra pontosan két évet várt az Orbán-ügyészség arra, hogy bíróság elé állítson engem. A Momentum ma már az ellenzék egyik legerősebb pártja. A Fidesz pedig retteg az új politikai generációtól, ezért akar engem bilincsben látni Orbán Viktor” – mondta Fekete-Győr az előzetes tárgyalás utáni sajtótájékoztatón. 

Ügyvédje szeptemberben azt nyilatkozta nekünk, hogy Fekete-Győr nem követett el bűncselekményt, és ezt a vallomástévő rendőrök is igazolták. Szerinte a politikus magatartása nem volt erőszakos, és az ügyészség semmivel nem tudta bizonyítani azt sem, hogy a füstszóró bárkit akadályozott volna, ezért nem lehet hivatalos személy elleni erőszakról beszélni ebben az esetben. 

Az ügyészség 2019 elején hallgatott meg tanúkat az ügyben, majd májusban gyanúsították meg Fekete-Győrt. Aztán idén februárban hallgattak meg újabb rendőröket, és szeptemberben, összesen 21 hónap elteltével emeltek vádat. 

2020 rendkívüli év volt. A koronavírus-járvány és a nyomában egyre mélyülő gazdasági válság mindannyiunkat próbára tett, a kormány pedig ezt a súlyos válságot is arra használta, hogy tovább erősítse amúgy is példátlanul túlterjeszkedő hatalmát.

Az olvasóknak köszönhetően a 444 viszont nem csak túlélt, de erősödni is tudott. Öt új munkatárs érkezett, öt új blog, rendszeres podcast adás indult, elkészült a második Makró, új hírleveleink heti és napi rendszerességgel készülnek, és nem mellesleg: nőtt a látogatottságunk is.

Hogy stabil, kiszámítható keretek között tovább működhessen és bővülhessen az újság, 2021-ben új rendszert indítunk. Lesznek exkluzív cikkek, hírlevelek, és sok más előny.

Ünnepi ajánlatunkkal minden fizetős szolgáltatásunkat kipróbálhatod kedvezményes áron.

Csatlakozz, állj mellénk, legyél te is a 444 közösségének tagja és járulj hozzá a szabad magyar sajtó gyarapodásához!

Kapcsolódó

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/12/17/harom-ev-felfuggesztettet-ker-az-ugyeszseg-fekete-gyor-andrasra