Karácsony után hetekre bezárják Lengyelországot

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=67a3d108-bd80-4426-aa12-239fae8a7a58
Megosztás/Share

A koronavírus harmadik hullámát szeretnék elkerülni.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Komoly szigorításokra lehet számítani az ünnepek után Lengyelországban: december 28 és január 17 között bezárják a szállodákat, sípályákat és a bevásárlóközpontokat is annak érdekében, hogy elkerüljék a koronavírus harmadik hullámát – írja a Reuters.

Külön tilalom lép életbe szilveszterkor: este héttől másnap reggel hatig tilos lesz kimenni az utcára, akik tömegközlekedve érnek haza külföldről, tíznapos karanténnal is kell, hogy számoljanak.

Lengyelországban a második hullám csúcsa novemberben volt, akkor egy nap alatt 27 ezer fertőzöttet találtak. Ez azóta mérséklődött, ma reggelre például “csak” 12 ezret, miközben meghalt 605 beteg is.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20201217_lengyelorszag_koronavirus_korlatozas#rss