Koronavírus: a francia elnök is elkapta

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/98/5898/article_320.jpg
Megosztás/Share

A francia elnök PCR-teszten esett át, miután megjelentek nála az első, koronavírus-fertőzésre utaló tünetek. Elnöki feladatait azonban Macron továbbra is ellátja – közölték. A köztársasági elnök jövő hétre tervezett libanoni útját is elhalasztották.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Franciaország, koronavírus fertőzöttekA francia elnök is elkapta az új típusú koronavírust. Fotó: Getty Images

Nem tudják, hogyan fertőződött meg

Egyelőre nem ismeretes, hogy Emmanuel Macron hogyan fertőződött meg, de karanténba vonult Jean Castex miniszterelnök is,. Nála egyelőre nem jelentkeztek a COVID-19 tünetei, azonban az államfő egyik kontaktszemélyének számít. A kormány oltási stratégiáját ezért a miniszterelnök helyett Olivier Véran egészségügyi miniszter mutatja be csütörtökön a szenátusban.

Koronavírus: egyszerre kezdődhet a vakcinálás az EU-s országokban – kattintson!

A köztársasági elnök kontakszemélyei közül Richard Ferrand, a nemzetgyűlés elnöke is bejelentette, hogy hétnapos karanténba vonul. Feltehetően a kormány több tagja is hasonló bejelentést tesz a nap folyamán, miután a szerdai kormányülésen valamennyi miniszter a koronavírusos Emmanuel Macron közelében lehetett.

A felesége jól van

Az elnöki hivatal azt is közölte, hogy a megfertőződött államfő feleségének, Brigitte Macronnak nincs semmilyen tünete, de ő is karanténba vonult. Őt legutóbb kedden tesztelték az új típusú koronavírusra, mielőtt látogatást tett a párizsi Saint-Louis kórház gyerekosztályán.

Koronavírus: antibakteriális bőrkesztyűt gyárt egy pécsi cég – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_a_francia_elnok_is_elkapta/20201217141951