Magyarázatot vár Mosonmagyaróvár polgármestere arra, miért omlott össze a város kórházának ellátása

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=e5cb0d47-2112-4b10-be47-d407c1087970
Megosztás/Share

Árvay Istvánt nem tájékoztatták arról, hogy leáll az intézmény egy része.

Mosonmagyaróvár fideszes polgármestere, Árvay István a közösségi médiából tudta meg, hogy városa kórházában a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) részlegesen felfüggesztette a gyógyító tevékenységet, mert nincsenek meg hozzá a szükséges minimumfeltételek.

A kórház szerdai közleménye szerint december 12. óta a sebészeti, traumatológiai és szülészeti-nőgyógyászati osztályon szünetel a fekvőbeteg-ellátás, helyettesítésre a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat jelölték ki. A Kisalföld korábban azt írta, azért állt le az ellátás, mert a koronavírus-járvány miatt hiány van az intézményben aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosból.

Árvay csütörtökön nyílt levelet tett közzé, amelyben azt írta: kimerítő és mindenre kiterjedő tájékoztatást vár az ügyben az NNK vezetőjétől, a kórház főigazgatójától, valamint a városi és megyei tisztifőorvostól is.

A polgármester azt szeretné megtudni, hogy a betegellátás melyik területei érintettek, tájékoztatták-e idejében a háziorvosokat a helyzetről, és képesek-e ellátni a betegeket ott, ahol nem érvényes a korlátozás, illetve általánosan is feltette a kérdést:

miért omlott össze a betegellátás a kórházban?

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201217_arvay_istvan_mosonmagyarovar_korhaz#rss