Nem tudni, miért hiányzik Müller Cecília napok óta az operatív törzs tájékoztatóiról

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=d367ef6c-6a51-494c-a267-48d47e7fb3ea
Megosztás/Share

Az országos tiszti főorvos december 8-án jelent meg utoljára az eseményen. A Nemzeti Népegészségügyi Központ nem árulja el, hol van.

Több mint egy hete nem vett rlszt a járvány elleni védekezéshez felállított operatív törzs napi tájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos. A Telex szerint Müllert utoljára december 8-án lehetett látni, azóta nem állt kamerák elé.

A portál szerette volna megtudni, miért marad távol a szakember, de sem a törzs sajtóközpontja, sem a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) sajtóosztálya nem adott választ.

A napi tájékoztatókon sem hangzott el, hol van Müller Cecília.

A portál megjegyezte, hogy a lakossági kérdések számára fenntartott [email protected] címre írva sem lehet megtudni, hogy Müller esetleg szabadságra ment-e: az információ személyes jellege miatt ilyesmiről nem adhatnak felvilágosítást.

A hivatalos válaszban ugyanakkor hangsúlyoztákm hogy távolléte nem befolyásolja az emberek tájékoztatását, „mivel Müller Cecília előadásában is ugyanazok az információk hangozhatnának csak el, legfeljebb az előadásmódja lenne más”.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201217_muller_cecilia_operativ_torzs_nnk#rss