Putyin akkor fogja beoltatni magát az orosz vakcinával, ha az ő korosztályának is javasolják

Megosztás/Share

Ünnep 444 Körben

Csatlakozom

Noha több mint 200 ezer embert már beoltottak az orosz vakcinával, Vlagyimir Putyin elnök egyelőre nem kapta meg a védőoltást. Éves, maratoni sajtótájékoztatóján azt mondta, azért, mert betartja a törvényeket, és akkor fogja beoltatni magát, ha az ő korosztályának is javasolják a szakértők. 

Putyin – aki a járvány kirobbanása óta nem a Kremlből, hanem rezidenciájáról irányítja az országot – azt mondta, a vakcina biztonságos és hatékony, így nem látja okát, hogy ne oltassa be magát. Elismerte, hogy bővíteni kell a gyártókapacitást, és a vakcinához szükséges egyes tartozékokat külföldön is elkészíthetik. 

Putyin idén videós sajtótájékoztatót tartottFotó: SEFA KARACAN/Anadolu Agency via AFP

Reagált a Spiegel, a Bellingcat, a CNN és a The Insider közös tényfeltárására is, ami arra jutott, hogy a belbiztonságért felelős orosz nemzetbiztonsági szolgálat egyik különítménye mérgezte meg Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust a nyáron. Putyin az Egyesült Államokat sejti a hír hátterében, szerinte ezzel akarják hitelteleníteni őt.

Azt mondta, Navalnijt támogatja az amerikai titkosszolgálat, így rendjén van, ha az orosz titkosszolgálat rajta tartja a szemét. Ugyanakkor tagadta, hogy megmérgezték volna. „Kinek kell ő?”

Putyin nem nevezte a nevén Navalnijt, csak úgy hivatkozott rá, mint „a berlini klinika páciense”, hiszen a mérgezés után ott kezelték. (Reuters) 

2020 rendkívüli év volt. A koronavírus-járvány és a nyomában egyre mélyülő gazdasági válság mindannyiunkat próbára tett, a kormány pedig ezt a súlyos válságot is arra használta, hogy tovább erősítse amúgy is példátlanul túlterjeszkedő hatalmát.

Az olvasóknak köszönhetően a 444 viszont nem csak túlélt, de erősödni is tudott. Öt új munkatárs érkezett, öt új blog, rendszeres podcast adás indult, elkészült a második Makró, új hírleveleink heti és napi rendszerességgel készülnek, és nem mellesleg: nőtt a látogatottságunk is.

Hogy stabil, kiszámítható keretek között tovább működhessen és bővülhessen az újság, 2021-ben új rendszert indítunk. Lesznek exkluzív cikkek, hírlevelek, és sok más előny.

Ünnepi ajánlatunkkal minden fizetős szolgáltatásunkat kipróbálhatod kedvezményes áron.

Csatlakozz, állj mellénk, legyél te is a 444 közösségének tagja és járulj hozzá a szabad magyar sajtó gyarapodásához!

Kapcsolódó

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/12/17/putyin-akkor-fogja-beoltatni-magat-az-orosz-vakcinaval-ha-az-o-korosztalyanak-is-javasoljak