Robert Lewandowski az év játékosa a FIFA-nál

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=6414a785-4213-4b39-b5dd-a699eba2353c
Megosztás/Share

A 32 éves lengyel csatár mindent megnyert a Bayern Münchennel, amit megnyerhetett, 47 mérkőzésen 55 gólt rúgott.

Robert Lewandowski, a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München lengyel válogatott csatára nyerte az év játékosa címet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA), melyet csütörtök este a zürichi díjátadó gálán adtak át.

A 32 éves csatár, aki az előző szezonban 47 mérkőzésen 55 gólt szerzett pályafutása során először érdemelte ki az elismerést. A végeredmény a szurkolók szavazatai mellett a szövetségi kapitányok, válogatottak csapatkapitányai és újságírók voksai alapján alakult ki.

Lewandowski mellett a hatszoros győztes argentin Lionel Messi (FC Barcelona), valamint legjobbnak ötször megválasztott portugál Cristiano Ronaldo (Juventus) szerepelt a szűkített listán.

A lengyel klasszis beszédében kiemelte, óriási elismerést jelent számára, hogy ezzel a díjjal két mostani riválisával azonos szintre került. Hozzátette, a szezon legemlékezetesebb pillanata a Bajnokok Ligája-győzelem volt számára.

Lewandowski nyáron Budapesten focizott, az Európai Szuperkupát ugyanis épp a Puskás Arénában nyerte meg klubjával. Minden valószínűség szerint fog még a városban játszani, ugyanis Lengyelország egy csoportba került Magyarországgal a katari világbajnokság selejtezőjében.

A koronavírus-járvány miatt ezúttal online rendezett eseményen Szon Hung Min, a Tottenham Hotspur dél-koreai támadója nyerte az év legszebb góljáért járó, 12. alkalommal odaítélt Puskás Ferenc-díjat.

Az Év edzője díjat Jürgen Klopp, a harminc év után angol bajnok Liverpool szakvezetője zsebelte be, megelőzve a német Hans-Dieter Flicket, aki a Bayern Münchennel százszázalékos teljesítménnyel nyerte a Bajnokok Ligáját, és minden lehetséges trófeát begyűjtött. Klopp a nyilatkozatában meglepetésnek nevezte a végeredményt.

A közel kétórás gálán megemlékeztek a közelmúltban elhunyt két futball-legendáról, az argentin Diego Maradonáról, illetve az olasz Paolo Rossiról.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/sport/20201217_Robert_Lewandowski_ev_jatekosa_fifa#rss