Simonka György koronavírusos, és nem tudja, mit érthetett félre az ügyészség

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=639fdb28-1d8a-49bd-af0d-32d0f79a41d5
Megosztás/Share

Polt Péter legfőbb ügyész csütörtökön újabb ügyek miatt a dél-békési fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérte.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Nem tudja, ki az a személy, akit állítólag megvesztegetett, és azt sem, mit érthetett félre az ügyészség – így reagált a vele kapcsolatos csütörtöki hírekre a 24.hu-nak Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, miután újabb ügyek miatt a mentelmi jogának felfüggesztését kérték.

Simonka és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat még 2019-ben. Abban az ügyben már kiadta a parlament a dél-békési fideszes mentelmi jogát.

Ám a megalapozott gyanús szerint a politikus azután, hogy tudomást szerzett a büntetőeljárás megindításáról, pénzért azt akarta elérni, hogy az egyik őrizetbe vett gyanúsított ne tegyen rá terhelő vallomást, illetve, hogy az egyik tanú előre megbeszélt tartalmú vallomást tegyen.

A Legfőbb Ügyészség csütörtöki közleménye szerint Simonka cselekménye két rendbeli, vesztegetés hatósági eljárásban bűntettének megállapítására lehet alkalmas, de az eljárást csak akkor folytathatják le, ha ebben az ügyben is felfüggesztik a kormánypárti politikus mentelmi jogát.

Simonka a portálnak azt is mondta, hogy koronavírus-fertőzött, ami azért lényeges, mert a képviselő kedden és szerdán is részt vett a parlamenti szavazásokon.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201217_simonka_gyorgy_koronavirus_ugyeszseg_mentelmi_jog_felfuggesztese#rss