Úgy pusztít a járvány, akár egy világháború

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/93/5893/article_320.jpg
Megosztás/Share

Az olaszok még mindig nem tudatosították magukban, hogy háborúban vagyunk, és a koronavírus-járvány áldozatainak száma meghaladja az 1944-ben elesettekét – figyelmeztetett Ricciardi. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) volt szakértője különbségnek nevezte, hogy a háborúban mindenki szembesült az utcákon heverő halottakkal. “Most a halottakat csak az orvosok látják” – hangoztatta.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Olaszország, koronavírus egészségügy, koronavírus egészségügyi dolgozókMár egyre többen mérlegelik a felmondás lehetőségét. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Sok orvos már nem bírja tovább

Az erős kijelentéseiről ismert orvos elmondta, kollégái között sokan nem bírják tovább, és a felmondást mérlegelik. “Az ápolók pelenkában dolgoznak, nehogy a mellékhelyiségre menéssel perceket veszítsenek a betegek ápolásából, nem akarják magukra hagyni őket” – hangoztatta Ricciardi. A professzor megoldásként az ország azonnali lezárását sürgette, amelynek része a közlekedés, a kereskedelem és a vendéglátás teljes leállítása is, ahogyan a koronavírus-járvány tavaszi időszakában is történt.

Szigorítások jönnek az ünnepekre

Koronavírus: van, ahol a lakosság tizede már elkapta – kattintson!

A kormány egyébként a következő napokban készül szigorítani az ünnepek előtti korlátozásokat az új típusú koronavírus elleni védekezés jegyében. Jelenleg az ország nagy része sárga színű, vagyis alacsony mértékben járványveszélyes övezetnek számít. A tartományok és városok közötti mozgást csak december 24-én és 25-én, valamint január 6-án tervezték leállítani, de sajtóértesülések szerint az egészségügyi hatóságok vörös zóna kihirdetését sürgetik az egész országra vonatkozóan, a korlátozások maximális szigorításával. A korlátozások már advent utolsó hétvégéjén életbe léphetnek, miután a legutóbbi szombat-vasárnap tömegek lepték el a bevásárlóutcákat.

Vírusszorongás: gyerekeknél akár testi tünetek formájában is jelentkezhet afélelem– a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/ugy_pusztit_a_jarvany_akar_egy_vilaghaboru/20201217125955