Újabb helyről jelentettek allergiás reakciót a Pfizer-vakcina beadása után

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=07cf48ab-c59e-440c-9195-8614d2361bc1
Megosztás/Share

Az alaszkai egészségügyi dolgozó tünetei azután szűntek meg, hogy epinefrinnel kezelték.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Súlyos allergiás reakciók alakultak ki egy alaszkai egészségügyi dolgozónál, miután megkapta a Pfizer és a BioNTech koronavírus-vakcináját adta hírül a Reuters az amerikai közegészségügyi hatóságra hivatkozva.

A hírportál emlékeztetett, hogy a múlt héten Nagy-Britanniából is jelentettek két esetet, amikor hasonló mellékhatások léptek fel a vakcina beadása után.

A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) angliai részlegének orvosigazgatója, Stephen Powis akkor azt mondta, hogy nem kaphatják meg azok a Pfizer/BioNTech vakcináját, akiknek volt már korábban jelentős allergiás reakciójuk élelmiszerekre, gyógyszerekre vagy oltásokra.

A két brit egészségügyi dolgozónak voltak már korábban ilyen tünetei, az alaszkai dolgozónak azonban nem – mondta Lindy Jones, annak a kórháznak az igazgatója, ahol a beteget kezelték. A tagállam fővárosában, Juneau-ban található intézmény vezetője hozzátette, hogy a középkorú dolgozó tünetei megszűntek, miután epinefrinnel kezelték.

Arról nem számoltak be hatóságok, hogy pontosan milyen allergiás reakciók léptek fel az oltóanyag beadása után.

Az Egyesült Államokban hétfőn indult az oltási kampány, egy New York-i ápolónő kapta meg először a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát. Azóta már a Moderna oltóanyagának is zöld jelzést adott az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal (FDA).

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20201217_Allergias_reakcio_alaszkai_egeszsegugyi_dolgozo_PfizerBioNTechvakcina#rss