Élő adásban adták be a vakcinát az amerikai alelnöknek

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/v/a/k/vakcina-oltas-koronavirus-419012.jpg
Megosztás/Share
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Semmit sem éreztem. Jól csinálták

– mondta Pence, aki egyben a koronavírus elleni válságstáb vezetője a Fehér Házban. Mindannyiukat a Pfizer és a BioNTech vállalatok koronavírus elleni vakcinájával oltották be, amelynek használatát szombaton engedélyezte az amerikai gyógyszerfelügyeleti hivatal (FDA). Az FDA várhatóan még pénteken jóváhagyja a Moderna amerikai gyógyszergyártó cég oltóanyagát is. Mindkét vakcinából két dózisra van szükség, amelyeket három-négy hét időkülönbséggel kell beadni.

Az oltásokat a Fehér Házhoz tartozó régi kormányzati hivatal épületében kapta meg a Pence házaspár és a tisztifőorvos, miután egészségükre vonatkozó rövid kérdésekre válaszoltak. Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama volt elnökök szintén önként jelentkeztek, hogy nyilvánosan megkapják az oltást, Joe Biden demokrata párti elnökjelölt pedig a jövő héten fogja beoltatni magát.

Donald Trump hivatalban lévő elnök, aki átvészelte koronavírus-fertőzést röviddel a november 3-i elnökválasztás előtt, még nem jelentette be az oltással kapcsolatos terveit. Az Egyesült Államok a járvány által legerősebben sújtott ország a világon. Csütörtökön csaknem 240 ezer új fertőzöttet regisztráltak, összességében eddig több mint 17,2 milliót, az elhunytak száma pedig mintegy 310 ezer.

Címlapkép: Getty Images, illusztráció

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201218/elo-adasban-adtak-be-a-vakcinat-az-amerikai-alelnoknek-462478