Élő adásban oltották be az Egyesült Államok alelnökét

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=53338815-fcd1-4d23-b989-d665903d2643
Megosztás/Share

Mike Pence azt állította, semmit nem érzett az egészből.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Mike Pence amerikai alelnök és felesége, Karen, valamint Jerome Adams tisztifőorvos élő televíziós adásban adatta be magának a koronavírus elleni vakcinát pénteken, ezzel is támogatva az oltást népszerűsítő kampányt. “Semmit sem éreztem. Jól csinálták” – mondta Pence, aki egyben a koronavírus elleni válságstáb vezetője a Fehér Házban.

Mindannyiukat a Pfizer és a BioNTech vállalatok koronavírus elleni vakcinájával oltották be, amelynek használatát szombaton engedélyezte az amerikai gyógyszerfelügyeleti hivatal (FDA). De a szervezettől péntekre várták a Moderna amerikai gyógyszergyártó cég oltóanyagának engedélyezését is. Mindkét vakcinából két dózisra van szükség, amelyeket három-négy hét időkülönbséggel kell beadni.

Az oltásokat a Fehér Házhoz tartozó régi kormányzati hivatal épületében kapta meg a Pence házaspár és a tisztifőorvos, miután egészségükre vonatkozó rövid kérdésekre válaszoltak.

Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama volt elnökök szintén önként jelentkeztek, hogy nyilvánosan megkapják az oltást, Joe Biden demokrata párti elnökjelölt pedig a jövő héten fogja beoltatni magát. Donald Trump hivatalban lévő elnök, aki átvészelte koronavírus-fertőzést röviddel a november 3-i elnökválasztás előtt, még nem jelentette be az oltással kapcsolatos terveit.

Az Egyesült Államok a járvány által legerősebben sújtott ország a világon. Csütörtökön csaknem 240 ezer új fertőzöttet regisztráltak, összességében eddig több mint 17,2 milliót, az elhunytak száma pedig mintegy 310 ezer.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/elet/20201218_mike_pence_koronavirus_oltas#rss