Fontos értesítés bukkan fel az Instagramon, ebben biztosan megbízhat

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=4c2e5428-dd0f-41a2-bb42-95ababe55f65
Megosztás/Share

Az Instagram mostantól a hírfolyam tetején megjelenő értesítéssel hívja fel a felhasználó figyelmét arra, hogy hol talál hiteles információt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Újabb fejlesztéssel igyekszik felvenni a harcot a Facebook, hogy a platformjain a koronavírussal kapcsolatban az igazság, ne pedig a félretájékoztatás és az álhírek terjedjenek. Ezúttal az Instagramot érinti a változás, a felhasználók egy új értesítéssel találkozhatnak.

Az új értesítés az Instagram hírfolyamának tetején jelenik meg, és arra biztatja a felhasználókat, hogy a vírus és a járvány kapcsán keressék fel a helyi kormányzati oldalt. Ehhez egy linket – illetve egy gombot – is csatolnak, amire rábökve az említett oldalra juthat a felhasználó.

Hasonló lesz a helyzet akkor is, amikor valaki a védőoltással kapcsolatban hajt végre keresést az Instagramon. Ebben az esetben a rendszer automatikusan feldobja majd az értesítést a rendszer, hogy a felhasználót átirányítsa a megbízható forráshoz.

Mindezek mellett a rendszer blokkolja azokat a hashtageket, amelyekkel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos álhírekre bukkanhatunk.

A fent említett értesítéseket már bevezette az Instagram, így hamarosan mindenkinél meg fognak jelenni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20201218_instagram_ertesites_koronavirus_alhirek#rss