Kásler megköszönte a tanároknak, hogy “az év minden napján a krisztusi parancsoktól vezérelve” teljesítik küldetésüket

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=9d7347b0-b3fb-4f84-aabb-33b560f5a8f8
Megosztás/Share

Piszkos anyagiakról nem esik szó, Krisztusról viszont bőségesen a miniszter pedagógusokhoz írt levelében.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Meglepően ájtatos szöveggel köszönti a pedagógusokat és óvodapedagógusokat Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere karácsony alkalmából.

Az intézményvezetőknek kiküldött levélben a miniszter leszögezi, hogy “az emberiség történelmében Krisztus születése valódi fordulópontot jelentett. Világunkba érkezett a szeretet, az ige megtestesült.”

Kásler szerint a magyarság esetében a kereszténységgel egy ősi kultúra egészült ki és szakralizálódott.

A miniszter megállapítja, hogy a pedagógusok “a nemzeti hagyományok átadása mellett” a gyermekek személyiségét is formálják.

Emellett megköszöni a pedagógusoknak, hogy “az év minden napján a krisztusi parancsoktól vezérelve” teljesítik küldetésüket, és áldott karácsonyt kíván.

© Facebook

A levél több Facebook-csoportban is megjelent, a reakciók egy része azt kifogásolja, hogy Kásler nem vesz tudomást a nem hívő pedagógusokról, mások hiányolják a tanárok tesztelésével, illetve a megbetegedések után járó táppénzzel kapcsolatos problémák említését. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete arról számolt be, hogy egyetlen tanár sem kapta meg az ígért 100 százalékos táppénzt, mert nem tudták igazolni, hogy a munkahelyükön fertőződtek meg. Emiatt sokan nem is vállalják a tesztelést, illetve betegen is bemennek tanítani.

Mint korábban megírtuk, a Külügyminisztérium bőkezűbb volt, és saját dolgozóit nem áldással, hanem 10 kilogramm burgonyával jutalmazta.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201218_Kasler_Miklos_hozza_Jezuskat_a_pedagogusoknak#rss