Koronavírus: 4428 új eset és 187 halott itthon

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/17/5917/article_320.jpg
Megosztás/Share

Újabb 4428 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 295977-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 187 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 7725-re emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi elhunytak többsége idős, krónikus betegséggel küzdő személy volt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatokA Wizz Air első nyilvános repülőtéri koronavírus-tesztelése Debrecenben.
Fotó: MTI/Balázs Attila

7335-en vannak kórházban

Jelenleg 198438 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 18 százalékuk budapesti. 7335-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 564-an lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 89814 személyt már gyógyultnak nyilvánították. A legfrissebb adatok szerint 45075 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 2,45 millió koronavírustesztet végeztek el az országban.

Januárig marad a szigor

Koronavírus: milyen tünetekből tudhatjuk, hogy sokáig tart majd a felépülés? A válaszért kattintson ide!

A koronavírus-járvány továbbra is tombol Európában, így Magyarországon is. A fertőzöttek és kórházi ellátást igénylők száma még mindig nagyon magas. A legfőbb cél tehát jelenleg a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított. A jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés tehát január 11-éig életben marad. “Hogy szenteste tehetünk-e kivételt, amit mindannyian szeretnénk, azt majd csak december 21-én dönthetjük el, az akkori állapotok ismeretében” –  fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt is kijelentette, hogy december 31-én viszont biztosan nem lesz kivétel, vagyis a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani. Azóta a kormány újabb fél évre meghosszabbította a járványügyi készültséget.

Ezt se felejtsük el

Az új típusú koronavírus közösségi terjedésének megfékezése érdekében javasolt kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, a rendeletben meghatározott helyeken pedig viseljünk maszkot, amelynek a szánkat és az orrunkat is takarnia kell. Ezek mellett ne feledkezzünk el a legalább 1,5 méteres távolság betartásáról, valamint a gyakori és alapos kézmosásról sem. A legfontosabb pedig az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Koronavírus: antibakteriális bőrkesztyűt gyárt egy pécsi cég – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_4428_uj_eset_es_187_halott_itthon/20201218092204