Koronavírus: egy 19 éves magyar fertõzött is meghalt

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/28/5928/article_320.jpg
Megosztás/Share

A tegnapi legfiatalabb áldozat bakteriális és gombás eredetű fülgyulladásból kialakult agytályoggal küzdött, ami egy nagyon súlyos betegség, ám állapotának gyors leromlásához és fatális kimeneteléhez a koronavírus-fertőzés is hozzájárulhatott. A tisztifőorvos részvétét fejezte ki a gyászoló család felé.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozat, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag, koronavírus operatív törzsKözben úgy tűnik, valóban elértünk egy platószakaszt.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Kiegyensúlyozottság jellemzi ezt az időszakot

A koronavírus-járvány hazai alakulásával kapcsolatban Müller Cecília úgy fogalmazott, hogy úgy tűnik, valóban elértünk egy platószakaszt, az adatokban pedig egyfajta kiegyensúlyozottság tapasztalható. Azonban egyelőre a kórházi kezelésre szoruló betegek száma sem csökken jelentősen, ezért továbbra is rendkívül óvatosnak kell lennünk, és a karácsonyi forgatagban is figyeljünk oda a megfertőződés kockázatának csökkentésére, kerüljük a zsúfoltságot – tanácsolta.

Már most sokan regisztráltak

Koronavírus-oltás: nem a kifejlesztés helye a fontos – a szakember véleményéért kattintson ide!

Az új típusú koronavírus elleni oltással kapcsolatban megemlítette, hogy az előjegyzési kampánynak köszönhetően jól látszik a lakosság oltás iránti igénye. Mint mondta, már több mint 200 ezren regisztráltak az ebből a célból indított weboldalon, de már sokan visszaküldték postai úton is a regisztrációs űrlapot.

Bízzunk az oltásokban!

Az oltóanyagokat övező kételyekkel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, meg kell őrizni a lakosság oltásokba vetett bizalmát. Fontos, hogy a szakemberek szavát halljuk meg a leghangosabban, és bízzuk a védőoltások hatékonyságában – emelte ki. Hozzátette, már mind szeretnénk a koronavírus-járvány végét látni. Ez pedig jó eséllyel egyre közelebb van, hiszen már Magyarország is várja az első adagokat az oltóanyagból, amelyek a két ünnep között érkeznek. Jövőre pedig folyamatosan érkeznek majd az újabb mennyiségek – ismertette.

Koronavírus: antibakteriális bőrkesztyűt gyárt egy pécsi cég – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_egy_19_eves_magyar_fertozott_is_meghalt/20201218120524