Koronavírus: megvan, mikor kezdenek oltani az unióban

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/26/5926/article_320.jpg
Megosztás/Share

Az uniós bizottság elnöke – aki korábban a beoltás összehangolt, ugyanazon a napon kezdődő tagállami megkezdését szorgalmazta – a közösségi médiában közzétett üzenetében azt írta, az új típusú koronavírus elleni vakcináció uniószerte december 27-én, 28-án és 29-én megkezdődik. “Európa ideje elérkezett. Megvédjük polgárainkat” – jelentette ki von der Leyen.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Európa, koronavírus EU, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyagA akcináció uniószerte megkezdődik december 27-én, 28-án és 29-én.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Mindenkinek jut oltóanyag

Az uniós bizottság elnöke nemrégiben arra szólította fel a tagországokat, hogy gyorsítsák fel a koronavírus-oltások bevezetését célzó infrastrukturális előkészületeiket a beoltás mihamarabbi megkezdése, valamint az oltási kapacitás biztosítása érdekében. Elmondta azt is, hogy az uniós bizottság oltóanyaggyártókkal kötött szerződései elégségesek ahhoz, hogy több dózis álljon rendelkezésre, mint amennyire az unióban szükség van. Mintegy 700-750 millió ember beoltására elegendő oltóanyag lesz majd hozzáférhető – közölte.

Fontos nap közeledik

Koronavírus-oltás: nem a kifejlesztés helye a fontos – a magyar szakember véleményéért kattintson ide!

Az Európai Unió akár már december 23-án jóváhagyhatja az amerikai-német Pfizer/BioNTech COVID-19 elleni vakcinájának európai alkalmazását – hangsúlyozta Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság alelnöke. “Amennyiben az ügynökség a jóváhagyását adja, az Európai Bizottság készen áll arra, hogy gyorsított, kétnapos eljárás keretében rábólintson a végleges engedélyezésre. Ez lesz az EU karácsonyi ajándéka az európaiaknak” – fogalmazott.

Az Európai Unió gyógyszer-felügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) december 21-én rendkívüli tanácskozás keretében fog döntést hozni az oltóanyag forgalomba hozatalával kapcsolatban. Az előírások szerint az EMA ajánlást tesz a gyógyszerek és oltóanyagok jóváhagyására, a végső döntést azonban az Európai Bizottság hozza meg a tagországok kormányaival folytatott konzultáció után.

Vírusszorongás: gyerekeknél akár testi tünetek formájában is jelentkezhet afélelem– a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_megvan_mikor_kezdenek_oltani_az_unioban/20201218112743