Megérkezett a pénteki jelentés: ma is sokan hunytak el koronavírusban Magyarországon

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/k/o/r/korhaz-korona-400798.jpg
Megosztás/Share
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A 4428 beteg több, mint amennyit az előző napok során láttunk, de még mindig alacsonyabb a korábbi hetek 6000 feletti esetszámainál. A korlátozások hatása már érződött az előző napon, és a trend egyértelműen csökkenő volt, így egy nap adata alapján nem lehet megmondani, hogy kiugró számról van-e szó. A következő napok mutatják meg, hogy a csökkenő trend kitartott-e.

A halálozásoknál viszont sajnálatosan nagyin magas a mai esetszám, nem sokkal marad el a korábbi, 190 feletti csúcstól. Az előző napokban itt is láttunk trendszerű csökkenést, így azt remélhettük, hogy ez a további napokban is kitart majd. Mivel azonban az előző napokban csökkentek az esetszámok, várhatóan a következő néhány napban ez meg fog jelenni a halálozási statisztikában is.

Orbán Viktor a ma reggeli rádióinterjújában azt mondta, hogy az oltások december 27. után kezdődnek Magyarországon, először csak 35 ezer adag oltóanyaggal. A miniszterelnök azt is elmondta, hogy mérlegelik a karácsonyi intézkedéseket, de legjobb esetben is csak szenteste várható némi enyhítés, a helyzet jelenlegi állása ugyanis lehetetlenné teszi a lazítást.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201218/megerkezett-a-penteki-jelentes-ma-is-sokan-hunytak-el-koronavirusban-magyarorszagon-462344