Orbán Viktor bejelentette: januártól új gazdaságvédelmi lépések jönnek, idén kiskarácsony lesz

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/d/_/m/d-mti20201216004-420680.jpg
Megosztás/Share

Az operatív törzs üléséről jövök, és nincsenek felszabadító jó híreim.

A számok nem romlanak, ez nem egy nagy vigasz. De azt látom, hogy más országokban folyamatosan szigorítanak. A németek teljesen zárnak 2-3 hétre. Tudjuk, az emberek hogyan látják a védekezést. Az egészségügyi rendszer el tudja látni a betegeket, a fáradság a legnagyobb ellenfél, az orvosok és ápolók emberfeletti munkát végeznek. Le a kalappal előttük! – mondta Orbán Viktor

A síelsét ne tervezzék, mert a határokat nem tehetjük átjárhatóvá, a vakcina, mint végső megoldás, erre várunk.

December 27-28-án bekövetkeznek az első vakcinaoltások, 35 ezer ember számára érkezik Magyarországra. Első körben megyei kórházakban, a Dél-pesti Centrum Kórházban oltjuk az egészségügyi dolgozókat. Ingyenes az oltás és önkéntes, de kérni fogom őket, hogy oltsák be magukat.

Erről komolyan kell beszélni velük, de azt szeretné kérni, az első volnalban harcolók védjék le magukat. A regisztráció fut felfelé az oltásokra, az első 35 ezer után további adagok érkeznek majd, amíg korlátozottan áll rendelkezésre  a vakcina, addig az operatív törzs döntései alapján haladunk, de ezután lesz jelentősége a regisztrációnak, mert ezután már a regisztrációk szerint fognak haladni. Pár nap alatt is át tudnánk oldani az országot, az ehhez szükséges tervvel készen vagyunk. 

Idén kiskarácsony lesz. A karácsony családi ünnep, ilyenkor az ország lábra kap és jön megy. De most erről le kell mondanunk. Ha úgy viselkedünk, ahogy szoktunk, és nagykarácsonyozunk, akkor árthatunk a rokonainknak. A szenteste szabályozása még nem biztos, erről hétfőn születik döntés a kormánydöntésen. Én örülnék a legjobban, ha legalább ez az egy este beleférne egy kicsit lazábban. azt szeretnénk, ha a 10 fős összejöveteleken ne kelljen a 14 év alattiakat beszámolni a létszámba.

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201218/orban-viktor-bejelentette-januartol-uj-gazdasagvedelmi-lepesek-jonnek-iden-kiskaracsony-lesz-462304