Rangos nemzetközi díjat nyert a Puskás Aréna

https://kep.index.hu/1/0/3519/35193/351934/35193441_2693085_107b6fc6cd6ed4880a09372f44c87a6c_wm.jpg
Megosztás/Share

A Puskás Aréna közleményéből kiderült, hogy a magyar nemzeti stadion olyan létesítményeket előzött meg a versenyben, mint a Tottenham Hotspur új stadionja, a moszkvai VTB Aréna vagy a dubaji al-Maktúm Stadion. Fürjes Balázs, a Puskás Aréna tervezését, építését és működtetését irányító kormánybiztos a díj kapcsán elmondta:

Az új Puskást magyarok tervezték, magyarok építették, a felépítése három éven át tizenötezer magyar embernek adott munkát, tizenötezer család megélhetését biztosította. Mindannyian büszkék lehetünk erre a teljesítményre – ez a mi nagy, közös sikerünk.

Az arénának nem ez az első nemzetközi elismerése. A szakmai zsűri döntése alapján a közönségtájékoztató, látogatóterelő vizuális jelrendszere kiérdemelte a nemzetközi kreatívszakma Oscarját, a Red Dotot. A létesítmény a Stadium Database szakportál közönségszavazásán is remekelt, a 2019-es Év stadionjának választották, a zsűri voksolásán pedig holtversenyben a második helyen végzett.

Fürjes Balázs kiemelte, a 2021-es év is bővelkedni fog a legkülönbözőbb eseményekben:

Nyáron a foci Eb-n – a koronavírus-világjárványt remélhetőleg már magunk mögött hagyva – meg fog őrülni Budapest, Magyarország, de a lengyelek és az angolok elleni világbajnoki selejtezőt is nagyon sokan várjuk. A világhírű Aerosmithnek köszönhetően dübörög majd a rock ‘n’ roll, hatalmas érdeklődés fogja övezni az Ez az a nap! keresztény fesztivált, és a tervek szerint rengeteg konferenciát, bankettet, egyéb üzleti rendezvényt is tartanak majd az arénában” – mutatott rá a kormánybiztos.

(Borítókép: a Puskás Aréna a Ferencváros színeiben kivilágítva. Fotó: Czerkl Gábor/Index)

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/sport/futball/2020/12/18/puskas_arena_nemzetkozi_dij/