Új értesítés jön a Facebookra – jó, ha sosem kapja meg

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=c083122f-99b8-448d-96c9-fdafde6f3856
Megosztás/Share

Egyértelmű jelezést fog adni a Facebook azoknak, akik valamelyik megosztásáról kiderül, hogy valótlanság volt benne a koronavírussal kapcsolatban.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A Facebook kezében egy ideje már van olyan eszköz, mellyel felhívja felhasználók figyelmét a koronavírussal kapcsolatos álhírekre. Ilyenkor a hírfolyamban egy tájékoztatás jelenik meg, amely azonban az adott hírről nem sokat árul el, csupán egy hivatkozással átviszi a felhasználót az Egészségügyi Világszervezet oldalára.

© Facebook

Az megoldás hatékonyabbnak tűnik. A Facebook által megjelenített értesítésre kattintva egy olyan oldalra kerül a felhasználó, ahol megnézheti az általa kedvelt, kommentelt vagy megosztott tartalom képét és az indoklást, hogy miért törölte azt a Facebook, emellett pedig lehetősége lesz arra, hogy a hamis hírforrásról leiratkozzon, vagy megnézze a koronavírussal kapcsolatos hiteles információkat.

© Facebook

Üröm az örömben, hogy ilyen értesítést csak az kap, aki olyan tartalommal került kapcsolatba, amit törölt a Facebook. A közösségi oldalon viszont rengeteg az olyan bejegyzés, ami káros, de azt valamiért mégsem törlik a platformról. Vagyis az újdonságtól radikális változás továbbra sem várható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20201218_koronavirus_facebook_jarvany_alhirek_terjedese#rss