A többség rezsitámogatásnak örülne karácsonyra

Megosztás/Share

Az emberek 90 százaléka rezsitámogatást, vagy készpénzt várna a kormánytól karácsony előtt – derül ki a Napi.hu és a Pulzus Kutató reprezentatív kutatásából.

A felmérés 1000 fő megkérdezésével történt, és a válaszok reprezentálják a magyar felnőtt lakosság véleményét – teszik hozzá. Az adatok nem, kor, iskolai végzettség és településtípus szerint a magyar alapsokasági adatoknak megfelelően tükrözik a felnőtt, 18 pluszos lakosság véleményét.

Arra a kérdésre, hogy a kormánynak támogatást kellene-e adnia az ünnepekre, mivel az idei koronavírus-járvány és a nyomában járó válság miatt sok család pénz nélkül marad karácsonyra, a megkérdezettek:

  • 61 százaléka szerint a korábban nyugdíjasoknak adott rezsitámogatás lenne a leghasznosabb
  • 29 százaléka szerint legfeljebb 15 ezer forint készpénzt kellene utalni a háztartásoknak
  • 4 százaléka szerint a kormánynak inkább spórolnia kéne
  • 6 százaléka nem ért egyet semmilyen támogatással sem

A kutatásból az is kiderül, hogy a férfiak (66 százalék) többnyire a rezsitámogatással értenek egyet, míg a nők (32 százalék) a készpénzosztással. A kor alapján – nem meglepő módon – a 60 évesek vagy annál idősebbek túlnyomórészt (64 százalék) a rezsitámogatás pártján vannak. A középfokú végzettséggel bírók többsége (68 százalék) szintén a rezsitámogatásnak örülne.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/belfold/2020/12/19/karacsony_rezsi_tamogatasok/