Hivatalos: idén elmarad a nagy karácsonyi ételosztás a fővárosban

https://cdn.penzcentrum.hu/upload/cimlapimg/E/etel_etelosztas_768x434px_getty-20201219.jpg
Megosztás/Share

  • MTI
  • 2020. december 19. szombat 10:02

A COVID-19 okozta járványügyi helyzet miatt a megszokott Blaha Lujza téri ételosztás elmarad, mert a védőtávolság megtartásával az 1600 fős rendezvényen a Tabánig állna a sor. Noha a nagyszabású ételosztás hiánya bizonyára sokak számára teszi majd nehezebbé a karácsonyt, a Krisna-hívők így is 6500 élelmiszer segélycsomagot és meleg ételt osztanak ki az ünnepek alatt az ország 18 pontján, hogy elérjék a rászorulókat.

Az Országos Karácsonyi Szeretetlakoma 3 fővárosi kerületben, 15 vidéki településen, karácsony napjain pedig a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei 12 egységében lesz megtartva. Karácsony hetében a vidéki kistelepülésekre helyeződik a figyelem, itt ugyanis valóban akkora szükség van a segítségre, mint egy falat kenyérre. Heves és Somogy megyében 15 kistelepülésen viszik majd házhoz a tartós élelmiszereket. Ezzel sok olyan idős emberhez is sikerül majd eljutni, akik másképp nem jutnának támogatáshoz.

A csomagokba 12 féle tartós élelmiszer és friss, különleges alapanyag kerül majd.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/hivatalos-iden-elmarad-a-nagy-karacsonyi-etelosztas-a-fovarosban.1107970.html