Jelentkeztél a koronavírus elleni oltásra? Emailt küldött a kormány

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/v/a/k/vakcina-oltas-koronavirus-419012.jpg
Megosztás/Share
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A kormány emailben tájékoztatja a vakcinainfo.gov.hu oldalon regisztrálókat az oltások engedélyezési folyamatáról.

A levélben többek között az szerepel, hogy az oltóanyagok engedélyezését az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) végzi.

Az engedélyezés során a gyógyszerészeti hatóság a vakcinák megfelelőségét, hatásosságát, biztonságát, minőségét és gyártási helyét is vizsgálja.

A kormány eddig már 17,5 millió adag oltóanyagot kötött le különböző gyártóknál.

A védőoltások beadása oltási terv alapján történik majd. Azok az állampolgárok kapnak tájékoztató levelet, akik a regisztráció során erre felhatalmazást adtak.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201219/jelentkeztel-a-koronavirus-elleni-oltasra-emailt-kuldott-a-kormany-462514