Megkezdik a vakcina iránti igény felmérését az egészségügyi dolgozók körében

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-lg/k/o/r/korhazi-agy-egeszsegugy-korhaz-409824.jpg
Megosztás/Share
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A közlemény szerint az igényfelmérést azért kezdik, hogy “a frontvonalban helytálló, a betegeket ellátó egészségügyi dolgozók elsőként részesülhessenek az oltóanyagból”.

Első körben az aktív és krónikus betegeket ellátó egészségügyi intézményekből várják az igényeket december 22-ig, majd folyamatosan bővül a kör – tették hozzá.

Azt írták: a várhatóan a két ünnep között érkező vakcina beadását a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szervezi, a NEAK az adatok feldolgozásával segíti a folyamatot.

Címlapkép: Shutterstock

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201219/megkezdik-a-vakcina-iranti-igeny-felmereset-az-egeszsegugyi-dolgozok-koreben-462548