Olaszország is bezár az ünnepekre

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=25671108-0442-4f9e-b0f6-c17b7bd4d3b8
Megosztás/Share

Szigorított az egész országra kiterjedő korlátozásokon az olasz kormány a koronavírus terjedése miatt. Az új szabályok meghatározott napokra lesznek érvényesek.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

„Vörös övezetté” válik egész Olaszország a karácsonyi és az újévi ünnepek alatt, ami azt jelenti, hogy bezárnak a nem alapvető termékeket áruló boltok, éttermek, bárok. Az olaszok csak sürgősségi esetekben, egészségügyi okokból és munkába utazhatnak.

Nem volt könnyű döntés – nyilatkozta Giuseppe Conte kormányfő, de hozzátette, hogy a szakértők attól féltek, ha nem lesz korlátozás, megugrik a fertőzöttek száma.

A vörös zónás intézkedés december 24-től 27-ig, és december 31-től január 3-ig, valamint január 5-én és 6-án lesz érvényben. Ezen időszakok alatt a családlátogatásokat is korlátozták, ami azt jelenti, hogy maximum két főt lehet vendégül látni, de ebbe nem tartoznak bele a 14 éven aluli gyerekek. A kijárási tilalom nem változik, vagyis este 10 órától másnap reggel 5 óráig tart.

Conte ugyanakkor jelezte, hogy a rendőrök nem fogják az otthonokban ellenőrizni a szabály betartását, de bízik az emberek felelősségtudatában.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20201219_Olaszorszag_is_bezar_az_unnepekre#rss